Loader

EN TOEN dans voorstelling

EN TOEN dans voorstelling

4 mei van 19:30 tot 21:00 uur

In opdracht van De Dansonderneming heeft de jonge choreograaf Manouk Roberts een voorstelling gemaakt met twaalf amateurdansers uit Hoorn en omgeving, hiervoor is samenwerking gezocht met Balletschool CaDans in Hoorn. Vertrekpunt voor het maken van deze voorstelling was de laatste tocht van de vijf mannen die geëxecuteerd werden voor de Grote Kerk tijdens de Tweede Wereldoorlog. Dit heeft geresulteerd in de voorstelling EN TOEN: oorverdovende stilte, van chaos en destructie naar verlossing en vrede. De oorlog is voorbij. Opstaan zul je, vooruit kijken moet je. Maar hoe verhoudt je je tot de wereld als je niet meer weet wat een normaal leven is? Het is een innerlijke tweestrijd die constant wordt gevoed door stilte en eenzaamheid. Hoe bouw je een nieuw leven terwijl het oude bestaan nog zo in eenieder leeft? Kan je dat ooit loslaten of zul je altijd twee levens leiden?