Loader

Ook de Noorderkerk gaat verduurzamen

Ook de Noorderkerk gaat verduurzamen

Voorzet ramen voor de westergevel!

Afgelopen periode is er met zorg gewerkt aan de kerkramen aan de kant van de Kleine Noord.

Door de samenwerking tussen Pronk Bouw en Licht Raamwerk is er een mooie en doeltreffende oplossing gerealiseerd.

Hoe gaan we het realiseren zonder dat het karakter van de ramen en het aanzicht van de gevel veranderd. Elk segment van de grote kerkramen zijn individueel voorzien van voorzetglas met behoud van de originele dek strippen op de brugstaven. Wij zijn trots op het resultaat! Het glas in lood krijgt een onderhoudsbeurt en de voorzet beglazing zal deze beschermen tegen de elementen vanbuiten af!

De tocht welke wij de afgelopen jaren ondervonden is er uit. Hierdoor hoeven minder hard te stoken om de kerk op een aangename temperatuur te houden.

Tegelijkertijd is het voegwerk aan die gevel aangepakt. De firma Eksteen heeft deze renovatie zeer vakkundig uitgevoerd. De gevel was door de eeuwen heen slechter geworden en verdiende aandacht. De montanten (gemetselde stijlen tussen het glas in lood) in de grote kerkramen zijn op een paar plaatsen aangetast door zoutschade en zijn gerenoveerd.